Écoute Psy UKRAINE

Мені потрібно проконсультуватися

Іноді важко зрозуміти, коли і до кого звернутися за консультацією, але саме відчуття потреби у зустрічі з професіоналом є найкращим показником правомірності такого підходу. Побачити «психолога» завжди допоможе нам зробити себе сильнішими, щоб подолати різні випробування, які ми переживаємо, які б вони не були.

Як дізнатися, чи є те, що ви відчуваєте, поганою смугою або чимось більш серйозним?

Перше - слід оцінити вплив цього дискомфорту на ваше життя. Чи завжди ви можете виконувати повсякденні завдання (миття, приготування їжі, догляд за дітьми, робота тощо)? Чим більший вплив на життя, тим важливіше швидко проконсультуватися.

Окрім інтенсивності, нас повинна турбувати тривалість. Незначні, але довготривалі скарги повинні понукати нас до пошуку консультації. Після одного тижня може бути корисною професійна консультація, після одного місяця стає необхідною зустріч з професіоналом.

До кого йти?

Будь-який фахівець знає, як перенаправити нас до більш відповідної особи, якщо він не може задовольнити наші потреби, тому найголовніше - зробити перший крок, незалежно від того, чи є людина, до якої ми звертаємося, психіатром чи психологом.

Однак, якщо наші труднощі створюють перешкоди у нашому повсякденному житті, в першу чергу, бажано звернутися до психіатра, щоб мати можливість відновити діяльність за допомогою лікування або, навпаки, домогтися припинення роботи, якщо це необхідно. На другому етапі той самий фахівець може запропонувати вам психотерапію з ним або одним з його колег-психологів на додачу.

І навпаки, ви можете вирішити зустрітися з психологом у будь-який час, просто тому, що відчуваєте потребу.

Logo de la plateforme Doctolib

Ресурси для подальшого розвитку: